Brow Lift (Brow Lamination)

Fluffy brows for the win

De naam zegt het al: tijdens een Brow Lift worden de wenkbrauwharen omhoog gelift. Hiermee worden volle en uplifting wenkbrauwen gecreëerd. De haartjes lijken langer en doordat je brows prachtig gestyled zijn, spreken je ogen meer.

Eyebrows speak louder than words. Zeker als ze helemaal perfect zijn.

Soms wordt een Brow Lift verward met de ‘Brushed Up-Look’, maar een Brow Lift is zoveel meer dan alleen een ‘omhoog geborstelde look’. Deze behandeling is een cadeautje voor je brows: ze worden geshaped, gelift en verzorgd met een voedend maskertje dat de haargroei stimuleert. En het beste: je hebt wel 4 tot 6 weken plezier van het resultaat!

Voor wie is een Brow Lift behandeling geschikt?

Deze techniek is perfect voor dames met veel wenkbrauwhaartjes. Of je nou dunnere brows hebt waarbij de haartjes omlaag vallen of juist hele volle brows hebt met warrige of eigenwijzen haartjes, zolang je veel haartjes hebt om te liften is deze behandeling geschikt voor jou. Misschien gebruik je nu dagelijks een wenkbrauwgel of browsoap om je haartjes in model te brengen maar merk je dat het effect niet de hele dag blijft zitten? Dan is een Brow Lift de oplossing. Je hoeft je brows dan alleen nog maar even omhoog te kammen met een borsteltje (spoolie) of (en nee, dit is geen grapje:) een tandenragertje.

Brow Lamination is een andere benaming voor een Brow Lift.

Ter attentie:

Een Brow Lift is niet voor iedereen geschikt. Zie veelgestelde vraag 6 voor meer informatie. Neem bij twijfel contact met mij op voor een eerlijk advies.

De voordelen van een Brow Lift

 • Direct effect: Creëert optisch vollere wenkbrauwen en langere haartjes
 • Pijnloos en niet schadelijk voor de haartjes en huid
 • Het liftende effect blijft 4 tot 6 weken zichtbaar
 • Behandeling is inclusief shapen van de brows
 • Geschikt voor elk haartype (wild, stug en gekruld)
 • Geen of weinig wenkbrauwmake-up meer nodig
 • Een Brow Lift is ook prachtig in combinatie met Powder Brows
 • De behandeling duurt slechts 45 tot 60 minuten
 • Behandeling is inclusief voedend maskertje voor gezonde wenkbrauwhaartjes

Veelgestelde vragen over een Brow Lift

1. Wat is een Brow Lift behandeling?

Dit is een behandeling waarbij je natuurlijke wenkbrauwhaartjes worden geshaped en gelift. Indien gewenst worden de haartjes ook geverfd.

2. Voorzorg - Waar moet ik rekening mee houden voorafgaand aan een Brow Lift behandeling?

Bij de afspraakbevestiging ontvang je uitgebreide instructies. Hieronder de belangrijkste dingen op een rijtje:

 • Stop na het maken van je afspraken met epileren, harsen en/of knippen
 • Heb je recentelijk een Henna Brows, Powder Brows of andere PMU behandeling gehad? Wacht dan minstens 6 weken met het nemen van een Brow Lift
 • Stop 48 uur voorafgaand aan de behandeling met het gebruik van wenkbrauwserum- en olie
 • Draag geen wenkbrauwmake-up naar de behandeling

3. Nazorg - Waar moet ik na een Brow Lift behandeling rekening mee houden?

Bij de afspraakbevestiging ontvang je uitgebreide instructies. Hieronder de belangrijkste dingen op een rijtje die van toepassing zijn voor de eerste 24 uur. Daarna mag je (bijna) alles weer doen zoals normaal.

 • Houd je wenkbrauwen droog
 • Breng geen make-up aan op de wenkbrauwen
 • Gebruik geen producten op oliebasis (zoals waterproof make-up remover)
 • Vermijd (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s, stoombaden en heet douchen
 • Ga niet intensief sporten i.v.m. zweetvorming

4. Hoe ziet een Brow Lift behandeling eruit?

Het liften van je wenkbrauwhaartjes wordt in meerdere stappen gedaan. Eerst worden de wenkbrauwen gereinigd en ontvet. Vervolgens worden er (om beurten) 2 lotions aangebracht en worden de wenkbrauwhaartjes in de gewenste richting gekamd. Indien gewenst worden hierna de haartjes geverfd. Tot slot wordt elke behandeling afgesloten met het aanbrengen van een verzorgend maskertje welke de haartjes voedt.

5. Is een Brow Lift slecht voor mijn wenkbrauwharen of huid?

Nee, het liften van je wenkbrauwhaartjes is zeker niet schadelijk voor je haartjes of huid, mits je de behandeling niet te snel herhaalt. De behandeling wordt uitgevoerd met milde, maar zeer effectieve, producten die speciaal ontwikkeld zijn voor wenkbrauwhaartjes en je hoofdhuid. Om overbelasting van de haartjes te voorkomen is het advies om de behandeling pas na 6-8 weken te herhalen of te wachten tot dat de Brow Lift volledig is uitgegroeid.

Ter attentie: Heb je een voorgeschiedenis met allergische reacties? Neem dan contact met mij op voor het plannen van een patch test (allergietest).

6. Is een Brow Lift voor iedereen geschikt?

Nee, een Brow Lift wordt afgeraden bij:

 • Weinig, zeer dunne of korte wenkbrauwhaartjes
 • Dames met een zeer gevoelige of beschadigde huid
 • Wanneer de haartjes een sterke neerwaartse groeirichting hebben
 • Recent met Henna of PMU behandelde wenkbrauwen (wacht minimaal 6 weken)
 • Dames met een asymmetrisch gezicht of wenkbrauwen (de brows trekken dan te veel aandacht)
 • Zwangere dames of dames die borstvoeding geven
 • Gedurende een anti-acné of antibiotica kuur en binnen 6 weken na afronding daarvan
 • Gedurende chemotherapie
 • Alopecia / Psoriasis / trichotillomania patiënten
 • Personen met een allergie voor materialen die gebruikt worden bij de behandeling

Neem bij twijfel contact met mij op voor een eerlijk advies.

7. Hoelang blijft het effect van een Brow Lift zichtbaar?

Gemiddeld blijft het liftende effect zo’n 4 tot 6 weken zichtbaar, dit is afhankelijk van de groeicyclus van je wenkbrauwhaartjes. Maar ook factoren als de structuur van je haar en het opvolgen van de voor- en nazorginstructies spelen hierbij een rol. Verder is het belangrijk het aanraken van je wenkbrauwen tot een minimum te beperken en de haartjes nooit tegen de richting in te kammen. De verf blijft gemiddeld zo’n 3 weken zichtbaar.

8. Mijn haartjes lijken al snel terug te zakken. Hoe kan dit?

Gemiddeld blijft het liftende effect zo’n 4 tot 6 weken zitten. Het kan zijn dat het bij jou korter dan gemiddeld zichtbaar is. Dit kan diverse redenen hebben: het opvolgen van de voor- en nazorginstructies, de structuur van je haartjes, je dagelijkse skincare routine en de snelheid van de groeicyclus van je haartjes hebben invloed op de duur van het resultaat. Ook buik/zijslapen kan invloed hebben op de houdbaarheid van het resultaat.

Het kan ook zijn dat er veel nieuwe haartjes bij zijn gegroeid welke nog geen Brow Lift hebben gehad. Deze haartjes mag je een handje helpen d.m.v. brow gel of soap zodat ze mooi aansluiten bij de rest.

9. Kan ik make-up remover gebruiken om mijn wenkbrauwen te reinigen?

Dit mag zeker! Maar let er dan wel op dat je geen make-up remover op oliebasis gebruikt maar bijvoorbeeld miscellair water. Vermijd ook scrubs of gezichtsreiniger op je wenkbrauwen.

10. Kan ik Brow Lift met Henna Brows combineren?

Helaas is dit niet mogelijk. Tijdens beide behandelingen worden er lotions aangebracht die, indien gecombineerd, te intensief zijn voor de haartjes en huid. Bij een Brow Lift worden de haartjes wel geverfd met reguliere verf waardoor het effect nog mooier is. Een Brow Lift kun je wel combineren met Powder Brows mits de Powder Brows langer dan 6 weken geleden zijn gezet. De huid dient volledig hersteld te zijn.

11. Kan ik een Brow Lift ook zelf thuis doen?

Het is in principe mogelijk om zelf je eigen wenkbrauwhaartjes thuis een Brow Lift te geven, maar de vraag is of je dit aandurft en wel moet willen. Er zitten diverse risico’s aan, denk aan lotion of verf die in de ogen komt, of het overkrullen en hierdoor beschadigen van de haartjes. De keuze is uiteraard aan jou, maar met een Brow Lift behandeling bij IMAYA gun je jezelf een heerlijk relax moment en ben je verzekerd van mooi gelifte wenkbrauwhaartjes die gezond en sterk blijven.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.