Powder Brows

Prachtige verzorgde wenkbrauwen

Powder Brows (soms ook Ombre Brows genoemd) is dé trend op het gebied van permanente make-up (PMU) voor de wenkbrauwen. Maar hoe werkt Powder Brows precies? De techniek lijkt op tatoeëren maar de Powder Brow techniek is veel subtieler en oogt natuurlijker dan een normale tattoo. De wenkbrauwen worden ingeschaduwd met pigment waardoor het lijkt alsof de wenkbrauwen subtiel zijn ingekleurd met wenkbrauwpoeder. Ben je juist gek op intense brows (een make-up look), dan zijn Powder Brows de perfecte basis: dankzij de duidelijke vorm heb jij ze voortaan in een paar tellen mooi extra aangezet.

Wenkies in de morgen is een dag zonder zorgen.

Powder Brows zijn een echte time-saver en zorgen ervoor dat je er 24/7 verzorgt uitziet. Het effect vervaagt geleidelijk en blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar zichtbaar en mooi.

Intake

Twijfel je nog of heb je oude PMU die niet door IMAYA is geplaatst? Kom dan eerst langs voor een (vrijblijvende) intake. Hierin bespreken we o.a. de vorm (incl. uitmeten), kleur en eventuele bijzonderheden. Klik hier om een intake te boeken.

Powder Brows bij een blondine

De perfecte wenkbrauwvorm

Het zetten van Powder Brows is maatwerk. Geen enkel gezicht, huidje of wenkbrauw is hetzelfde. Ook zijn er verschillende redenen om Powder Brows te nemen. Heb je bijvoorbeeld van jezelf hele volle wenkbrauwen maar geen duidelijke vorm en weet je niet waar te beginnen met epileren? Dan zorgen Powder Brows ervoor dat de vorm mooi zichtbaar is en je precies weet waar je haartjes kunt weghalen.

Het doel van het bepalen van de vorm is het creëren van harmonie in het gezicht.

Of misschien ben je niet blij met je wenkbrauwen omdat ze te dun, te kort of ongelijk zijn? Of vallen je wenkbrauwharen uit en heb je hierdoor kale plekjes? Ook dan zijn Powder Brows de uitkomst. Met deze techniek is het mogelijk om je wenkbrauwen ietsjes voller, breder, langer, strakker of donkerder te maken. Kortom, bad brows zijn met Powder Brows verleden tijd!

Close up van Powder Brows bij een blondine

Natuurlijk ogend resultaat

Qua vorm en kleur is het van belang om zo dicht mogelijk bij de natuurlijke haargroei en -kleur te blijven om een zo’n natuurlijk mogelijk resultaat te creëren. De Powder Brows stijl die ik toepas draagt hier aan bij. Deze stijl heet de ‘soft no outline brows met ombre effect’. ‘Soft no outline’ houdt in dat ik geen strakke outline op de rand van de wenkbrauw zet.  Het ‘ombre Powder Brow’ effect creëer ik door de voorzijde lichter en luchtiger in te schaduwen in verhouding tot de puntjes van de wenkbrauwen. Dit resulteert in een mooi verloop van licht naar donker en draagt extra bij aan het natuurlijke effect. Op mijn instagram pagina vind je talloze voor- en nafoto’s van Powder Brows.

Ik zie Powder Brows als een middel om jouw natuurlijke schoonheid te vergroten.

Mijn stijl kenmerkt zich door een zachte uitstraling die perfect is voor je dagelijkse look. Op de momenten dat je wenkbrauwen meer gezien mogen worden (bijv. tijdens een feestje) kun je ze gemakkelijk en in een hand omdraai extra aanzetten met make-up dankzij de zichtbare vorm.

De voordelen van Powder Brows

 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Symmetrische wenkbrauwen
 • Vollere wenkbrauwen
 • Geeft een natuurlijk, poederig effect
 • Epileren is makkelijker door zichtbare vorm
 • Bespaart tijd tijdens het opmaken
 • Blijft 1 tot 3 jaar zichtbaar en mooi
 • Geeft meer expressie op het gezicht
 • Creëert een liftend effect en meer open blik
 • Geen huidbeschadiging
 • Bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar
 • Waterproof
 • Door de GGD goedgekeurd
Powder Brows bij een brunette

Veelgestelde vragen over Powder Brows

1. Wat is permanente make-up en wat zijn Powder Brows?

Permanente make-up (PMU) is het inbrengen van pigment in de bovenste huidlaag. In die huidlaag vindt celvernieuwing plaats en dit zorgt ervoor dat het pigment langzaam vervaagt. Een traditionele tatoeage wordt in een diepere huidlaag aangebracht waardoor het permanent is.

Powder Brows is een vorm van permanente make-up voor de wenkbrauwen waarmee een ‘poederig’ effect wordt gecreëerd. Het effect blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar zichtbaar en mooi. Doordat het vervaagt wordt er ook veel gesproken over ‘semi permanente make-up’ maar de ondertoon en lichte lijnen van het pigment kunnen nog erg lang in de huid blijven zitten. Daarom is het bepalen van de vorm ook super belangrijk.

2. Voorzorg - Waar moet ik rekening mee houden voorafgaand aan een Powder Brows behandeling?

Bij de afspraakbevestiging ontvang je uitgebreide voorzorginstructies. Hieronder de belangrijkste dingen op een rijtje: 

 • Stop na het maken van je afspraken met epileren/verven
 • Vermijd 2 weken voor je behandeling directe zon en de zonnebank (je huid mag niet verbrand zijn)
 • Gebruik 24 uur voor je behandeling geen alcohol, drugs, cafeïne of bloedverdunnende medicijnen

3. Nazorg - Waar moet ik rekening mee houden na afloop van een Powder Brows behandeling?

Bij de afspraakbevestiging ontvang je uitgebreide nazorginstructies. Hieronder de belangrijkste dingen op een rijtje:

 • De eerste dagen na de behandeling mogen je wenkbrauwen niet nat worden m.u.v. het reinigen.
 • 1 week mag je niet heftig zweten (sporten of sauna).
 • 10 dagen mag je niet zwemmen/in de sauna.
 • Vermijd de eerste weken directe zon zoveel mogelijk (ook geen zonnebank).
 • Onderga de eerste 30 dagen geen laser- of chemische behandelingen.

4. Wat is het verschil tussen Powder Brows en Microblading?

Microblading is een techniek waarbij pigment handmatig met een mesje wordt aangebracht in de huid. De lijntjes die hierbij worden gecreëerd geven de illusie van haartjes en daarom wordt deze techniek ook wel ‘hair strokes techniek’ genoemd. Helaas zitten er enkele nadelen aan deze techniek, zo is er een verhoogde kans op littekens wanneer er te diep wordt gesneden en ogen de ‘haartjes’ niet meer scherp wanneer het pigment vervaagt of wanneer de klant een vettere huid heeft. Dit is één van de redenen waarom ik mijzelf niet gespecialiseerd heb ik deze techniek maar juist gekozen heb voor de Powder Brow techniek.

5. Voor wie zijn Powder Brows geschikt?

Powder Brows zijn voor vrijwel iedereen en alle huidtypes geschikt (m.u.v. enkele contra-indicaties, zie vraag 6). Ook voor blondines heb ik mooie pigmenten. Heb je zeer lichte/witte haartjes dan geven Powder Brows in combinatie met verven het mooiste effect.

Powder Brows zijn ook geschikt voor mensen met zeer weinig haartjes of geen haartjes. Houd er wel rekening mee dat plekjes zonder haar altijd iets lichter blijven dan plekjes met haar en dat je die plekjes, indien gewenst, nog iets moet bij werken met make-up.

Intake gesprek
Twijfel je nog en wil je eerst graag persoonlijk kennismaken? Kom dan eerst langs voor een intake. Hierin bespreken we o.a. de vorm (incl. uitmeten), kleur en eventuele bijzonderheden. Klik hier om een intake te boeken.

6. Voor wie zijn Powder Brows niet geschikt?

Powder Brows kunnen niet toegepast worden bij:

 • Zwangere dames of vrouwen die borstvoeding geven
 • Personen jonger dan 18 jaar
 • Personen met een zéér kwetsbare perkamentachtige huid
 • Hepatitis, hemofilie of diabetes patiënten
 • Chronische huidziekte
 • Personen die hart- en vaatziekten hebben
 • Personen die al een zeer lange tijd bloedverdunners innemen
 • Gedurende een anti-acné kuur of antibiotica kuur
 • Personen met een immuunstoornis
 • Personen met een allergie voor pigmentstoffen of materialen die gebruikt worden bij de behandeling

Daarnaast breng ik geen PMU aan op:

 • Plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • Een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • Een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet
 • Een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • Geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen

Het aanbrengen van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Stel mij daarom op de hoogte van het bovenstaande of andere bijzonderheden (medicijngebruik, huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties).

7. Ik heb oude PMU ooit elders laten zetten, kan ik dan bij IMAYA een afspraak maken?

Dit hangt af van verschillende factoren, o.a. van in hoeverre de oude PMU vervaagd is, of er sprake is van verkleuring, of de vorm wel/niet kloppend is, etc. Plan altijd eerst een (vrijblijvende) intake in en vermeld in het opmerkingenveld welke techniek er is toegepast (Powder Brows, Microblading (mesjes techniek) of Hairstrokes). Tijdens de intake beoordeel ik de situatie en controleer ik de vorm.

Mogelijke scenario’s:

 • Het pigment is zeer ver vervaagd en de vorm is goed » Fijn! Ik kan je behandelen.
 • Het pigment is nog voldoende zichtbaar en de vorm is goed » Het is beter om nog even te wachten zodat het oude pigment verder kan vervagen. Lees mijn blog ‘De “jaarlijkse” touch up‘ voor meer informatie.
 • Het pigment is zeer ver vervaagd maar lichte verkleurd/de vorm is redelijk » Afhankelijk van de situatie bespreken we het plan van aanpak. Soms is extra nabehandeling nodig om het gewenste resultaat te behalen of is het toch wenselijk om eerst een laser behandeling te ondergaan.
 • Het pigment is nog zeer goed zichtbaar/het is verkleurd/de vorm is niet kloppend/etc. » Helaas kan ik je in deze situatie niet helpen. Meer pigment in de huid aanbrengen zal meer schade dan goeds brengen. Denk aan nog meer verkleuring of het creëren van een tattoo-look. Mijn advies is om een intake te plannen bij Laserpraktijk Breda te Bavel en enkele laserbehandelingen te ondergaan. Wanneer het pigment voldoende is opgelicht ontvang ik je graag in mijn salon.

Klik hier om een intake te plannen.

8. Moet ik met Powder Brows nog iets aan mijn wenkbrauwen doen?

Jazeker! Het blijft van belang om ze mooi te epileren en misschien houd je ook de behoefte om ze op sommige momenten (bijv. voor een feestje) wat aan te zetten met make-up. Dit verschilt per persoon. Powder Brows behoren een zachte, natuurlijke uitstraling te hebben. Wil je 24/7 intense wenkbrauwen dan is mijn advies om Powder Brows te zien als basis (zie vraag 17) om snel klaar te zijn met je make-up.

Wanneer je van nature hele blonde haartjes dan geven Powder Brows in combinatie met verven het mooiste effect. En wanneer je plekjes hebt met geen haartjes dan zul je die, indien gewenst, ook nog wat aan kunnen stippen met make-up. Plekjes zonder haar zullen namelijk altijd ietsjes lichter zijn dan plekjes met haar.

Onthoud dat…
PMU vervaagt en er komt een moment dat je ze weer iets gaat bijtekenen. Zie vraag 16 voor meer informatie over touch up behandelingen.

9. Hoe ziet een Powder Brow behandeling eruit?

Eerst bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden qua kleur. Daarna meet ik je wenkbrauwen uit met behulp van ‘brow mapping’. Zodra jij en ik 100% achter de vorm staan, start ik met pigmenteren. Voorafgaand en natuurlijk na afloop van het pigmenteren maak ik mooie foto’s voor jou als herinnering.

10. Doet een Powder Brow behandeling pijn?

De meeste mensen vinden de behandeling niet pijnlijk. Het gevoel is te vergelijken met epileren of wanneer je met je nagel vaker over je huid schraapt.

11. Hoelang duurt een Powder Brow behandeling?

De 1e behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Een nabehandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

12. Waarom is een nabehandeling 6 tot 8 weken na de eerste behandeling nodig?

PMU wordt altijd in 2 keer gezet omdat de huid veel pigment afstoot tijdens de genezing. Na de eerste sessie kan de kleur met zo’n 60-70%* vervagen. Ook geneest iedereen anders (zie veelgestelde vraag 13).

Tijdens de nabehandeling beoordeel ik hoe jouw huid het pigment heeft gepakt en pas de behandeling hierop aan. Na de nabehandeling vervaagt de kleur minder, namelijk zo’n 30-40%*. Het echte eindresultaat is pas zichtbaar nadat de wenkbrauwen genezen zijn van de nabehandeling.

* Dit is een gemiddelde. De terugloop van de kleur verschilt per persoon. Over het algemeen geven 2 behandelingen de gewenste pigmentdekking. Vooraf is echter niet te voorspellen of de huid (of een deel van de huid) het pigment vasthoudt of afstoot. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat een nabehandeling nodig is. Bijvoorbeeld wanneer:

 • Er sprake is van een slechte inkapseling van pigment in de huid
 • De voor- en nazorginstructies niet voldoende zijn nageleefd
 • Er een zichtbaar of onzichtbaar litteken in de huid zit
 • Er gekrabd is aan de schilfers
 • De klant tijdens de 1e nabehandeling toch nog correcties aan wil brengen in bijvoorbeeld de vorm, grootte, kleur of intensiteit

In deze gevallen is het mogelijk een extra nabehandeling binnen 12 weken in te plannen à € 47,-.

13. Waarom verschilt het eindresultaat per persoon?

Iedereen krijgt dezelfde service maar niemand geneest hetzelfde. Van te voren is nooit te zeggen hoe je PMU exact gaat genezen. Factoren als huidtype, de conditie van de huid, snelheid van de celvernieuwing, leefstijl, de kleur en aanwezigheid van de eigen wenkbrauwhaartjes en het opvolgen van de voor- en nazorginstructies spelen hierbij een rol. Samen gaan we uiteraard voor het mooiste resultaat passend bij jou!

In uitzonderlijke gevallen kan het zo zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt. Ik beheers de techniek waarbij maximale pigment opname plaatsvindt maar ik heb geen invloed op de in de vorige alinea genoemde factoren en de snelheid waarin de huid het pigment afbreekt. Aan een eventuele extra nabehandeling zitten daarom ook kosten verbonden.

14. Hoe ziet het Powder Brows genezingsproces eruit?

Onderstaande is een gemiddelde en kan per persoon verschillen.

Dag:

 • 1 – 4 De wenkbrauwen zijn zeer donker
 • 5 – 11 Er ontstaan schilfertjes/korstjes en de Powder Brows vervellen
 • 11 – 27 (Soms) is er bijna geen zichtbare kleur of vorm
 • 28 – 55 De kleur wordt (meer) zichtbaar, soms met kleine oneffenheden. Dit is normaal en deze werken we tijdens de nabehandeling bij
 • 56 De wenkbrauwen zijn volledig genezen*

* Na de eerste behandeling vervaagt het pigment zo’n 60-70%, na de nabehandeling is dat zo’n 30-40%. Dit is een gemiddelde. Een enkele keer kan een extra nabehandeling nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

15. Hoe lang gaan Powder Brows mee?

Powder Brows blijven gemiddeld zo’n 1 tot 3 jaar zichtbaar en mooi. Hoe snel Powder Brows vervagen is vooraf niet te voorspellen en verschilt per persoon. Onderstaande factoren spelen een rol bij het vervagingsproces:

 • Het opvolgen van de voor- en nazorginstructries
 • Je huidtype en het tempo van de natuurlijke celvernieuwing van je huid
 • Hormonen (zwangerschap)
 • Medicijngebruik
 • Mate van (onbeschermde) blootstelling aan de zon/zonnebank
 • Skin care producten met AHA’s (glycolzuur), exfolianten, antioxidanten en vitamine A (incl. retinol, retinylacetaat, retinylpalmitaat en retinaldehyde)
 • Het scrubben en peelen van je wenkbrauwhuid

Zie vraag 16 voor meer informatie over het bijwerken van je Powder Brows.

16. Wanneer en hoevaak moet ik mijn Powder Brows laten bijwerken?

Dit verschilt per persoon (zie vraag 15 voor meer informatie over welke factoren invloed hebben op het vervagingsproces). Mijn advies is om pas een touch up te doen zodra het pigment zeker 50-60% is vervaagd. Het is dus niet nodig om ze elk jaar bij te laten werken. Ze te snel laten bijwerken heeft nadelige gevolgen op de langere termijn. Wanneer je huid te veel verzadigd wordt met pigment dan is er een kans op verkleuring van het pigment en beschadiging van de huid. Ook verliezen Powder Brows bij overpigmentatie de zachte poederige uitstraling en krijgen ze meer een tattoo-look. Doordat pigment vervaagt is het heel normaal dat je op den duur weer enkele plekjes moet bijtekenen. Je Powder Brows zijn niet van de één op de andere dag volledig weg. Maar dankzij je Powder Brows ben je dan geen 10 tot 15 minuten bezig, maar is het zo gedaan.

Blonde (warmere) pigmenten lijken sneller te vervagen dan donkere (koelere) pigmenten. Dit komt omdat het contrast met de huid minder groot is dan bij donkere pigmenten. De warme tonen in een kleur worden ook sneller afgebroken dan de koelere tonen. Over het algemeen geldt: hoe donkerder de kleur, hoe koeler. Heel donker gaan terwijl je blondine bent is helaas niet de oplossing om langer te genieten van Powder Brows. Het enige wat daarmee wordt bereikt zijn grijzige wenkbrauwen. Je wenkbrauwhaartjes verven of ze ietsjes aanzetten met make-up zijn goede oplossingen  en dankzij je Powder Brows is de vorm al prachtig en ben je zo klaar.

Bovenstaande zijn enkele redenen waarom mijn voorkeur uitgaat naar zachte, natuurlijk ogende wenkbrauwen, passend bij jouw huid- en haarkleur. Hiermee behoud je ook op de lange termijn het mooiste resultaat.

Twijfel je of het al tijd is voor je touch up? Stuur mij dan een foto gemaakt in daglicht.

Wanneer je geen touch up laat doen dan vervaagt het pigment steeds verder. De ondertoon en lichte lijnen van het pigment blijven het langst zichtbaar.

17. Ik wil graag volle, donkere wenkbrauwen. Kan dit?

Dit hangt af van een aantal factoren. Heb jij bijvoorbeeld zeer dunne wenkbrauwen of extreem weinig haartjes dan zorgen Powder Brows er absoluut dat ze voller en dikker lijken. Maar omdat ik qua vorm en kleur zo dicht mogelijk bij de natuurlijke haargroei en -kleur blijf zal ik nooit een ‘Cara Delevingne’ brow bij jou zetten. Dat geeft een onnatuurlijk ogend effect.

Wil jij graag super donkere en intense wenkbrauwen, houd dan rekening met het volgende: bij zeer donkere en intense wenkbrauwen moet er veel pigment in de huid worden gebracht. Hoe donkerder de kleur, hoe groter de kans op vergrijzing omdat je huid als eerste de warme tonen in het pigment afbreekt.

Bij overpigmentatie is het zelfs zo dat je huid het pigment niet meer zelf kan afbreken. Powder Brows horen luchtig en poederig te zijn. Niet massief en getatoeëerd. Ben jij fan van een donkere, intense brow, zie Powder Brows dan als een basis en zet ze zelf extra aan met make-up. Dankzij je Powder Brows zijn je wenkbrauwen prachtig in vorm en ben je veel korter bezig met je make-up maar behoud je wel een gezonde huid.

18. Hoe duur zijn Powder Brows?

Een nieuwe set Powder Brows kost € 397,- en is inclusief gratis nabehandeling binnen 6-8 weken. Lukt het niet om binnen dit termijn de nabehandeling te plannen dan wordt er een extra fee van € 47,- gerekend. Indien er een extra nabehandeling wenselijk is, is deze te boeken voor € 47,-.

Bezoek de tarieven pagina voor alle prijzen van permanenten make-up behandelingen en overige diensten.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.